Szeretnél többet tudni?

Egyéb nyelvvizsgáink

Egyéb nelvvizsgák

Akár a munkádhoz, akár a tanulmányaidhoz van szükséged nyelvvizsgára, segítünk metalálni a számodra megfelelőt.
Ismerd meg egyéb nyelvvizsgáinkat:

Legyen képesítésed a nyelvtudásról!

ECL angol nyelvvizsga

Az ECL (=European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) nyelvvizsga az Európai Uniós tagországok konzorciuma által létrehozott nemzetközi, egynyelvű nyelvvizsgarendszer, így nemzetközi és államilag elismert bizonyítványt is kapnak a vizsgázók. Az ECL nyelvvizsga azt méri, hogy a jelölt képes-e a különféle mindennapi élethelyzetben, a hivatással/foglalkozással összefüggő, illetve személyes/magánéleti szituációkban szóban és írásban kommunikálni.

Az ECL nyelvvizsgarendszerben nem csak komplex vizsgát lehet tenni, lehetőség van csak írásbeli, illetve csak szóbeli részvizsgára jelentkezni. Amennyiben a vizsgázó komplex vizsgára jelentkezik, de csak a vizsga egyik, vagy másik része sikeres, a sikeres vizsgarészről kap részvizsga-bizonyítványt.

A nyelvvizsga akkor sikeres, ha a vizsgázó a maximális pontszám legalább 60%-át eléri.

TOEIC angol nyelvvizsga

Nyelvvizsga munkavállaláshoz

A világ 150 országában elismert angol nyelvvizsga tökéletes választás azoknak, akik külföldi, például angliai munkavállalásban gondolkodnak. A Test of English for International Communication vizsga ugyanis azokat az anyagokat veszi alapul, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy irodai környezetben a világ különböző pontjairól érkező dolgozók képesek legyenek egymással hatékonyan kommunikálni. A TOEIC emellett olyan vizsgatípus, melyen nem lehet megbukni, hiszen a teljesítményed egy fix pontskálán értékelik, és ez a pontszám kerül a vizsgabizonyítványba is.

TOEIC angol nyelvvizsga

Szeretnél külföldön munkát vállalni? A felvételi eljárás során a TOEIC nyelvvizsgával csak nyerhetsz, mivel a cégek a pontszámod alapján már előzetesen is fel tudják mérni, hogy képes leszel-e a hatékony munkahelyi kommunikációra. Nem vagy biztos abban, hogy jelenleg elérnéd a megfelelő pontszámokat? Gyere el hozzánk, ahol felmérjük a nyelvi ismereteid, és ha szükséges, az TOEIC kritériumait tökéletesen ismerő nyelvi mentorok fel is készítenek a vizsgára!

TELC angol nyelvvizsga

A The European Language Certificates (TELC) Európa szerte elfogadott nemzetközi nyelvvizsgarendszer, melynek főbb jellemzője a köznapi élethelyzetekben előforduló szituációk megfelelő alkalmazása.

A vizsga sikeres teljesítése esetén a vizsgázó nemzetközileg elismert bizonyítványt kap kézhez, mely egyúttal Magyarországon államilag elismert, így érettségihez, felvételihez, a diploma kiadásához és munkavállaláshoz egyaránt felhasználható.

A TELC vizsgázói 11 nyelvből és 6 (A1-C2) szinten tehetnek vizsgát. A vizsgák között általános és szaknyelvi vizsga egyaránt van. A TELC nyelvvizsga Európa számos országában komoly esélynövelő a tanulmányok során vagy a munkaerőpiacon való elhelyezkedéskor.

A sikeres vizsgához min. 60%-ot kell teljesíteni a vizsgázónak.

BME angol nyelvvizsga

A BME nyelvvizsgát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nyelvi Intézete fejlesztette ki.

BME vizsgarendszer kétnyelvű, valamint egynyelvű változatban is letehető. Lehet szóbeli, írásbeli valamint komplex (szóbeli és írásbeli) típusú vizsgára jelentkezni, tehát a részvizsgák külön is letehetők és bármikor ismételhetők. A sikeres vizsgázók államilag elismert bizonyítványt kapnak, amely a felvételi eljárásban többletpontot ér, Magyarországon mindenütt elfogadott, diplomakiváltáshoz és munkavállaláshoz egyaránt megfelelő.

A nyelvvizsga akkor sikeres, ha a vizsgázó a maximális pontszám legalább 60%-át eléri.

IELTS angol nyelvvizsga

Az IELTS egy eredetileg a Brit Nemzetközösségekben használatos nyelvvizsga, mely mára már az egész világon (ide értve az Egyesült Államokat is) elfogadottá vált.

Elsősorban külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz, kivándorláshoz elengedhetetlen – a jelentkezés feltételeként – de mind többen választják az IELTS-et, azzal a céllal is, hogy általános nyelvtudásukat fejlesszék és egy széleskörben elfogadott vizsgával bizonyítsák.

Egyre több ország nemzeti nyelvvizsgarendszerével válik kompatibilissé, így Magyarországon is pontosan megfeleltethetők az IELTS-en elért eredmények a magyar nyelvvizsgarendszer szintjeinek, és különbözeti vizsga letétele nélkül honosítható is!

Az európai szintezési rendszerben a következők az IELTS pontszámok megfeleltethető szintjei:

  • C2: 8.5 – 9.0 IELTS pont
  • C1: 7.0 – 8.0 IELTS pont
  • B2: 5.5 – 6.5 IELTS pont
  • B1: 4.5 – 5.0 IELTS pont
  • A2: 4.0 IELTS pont